perjantai 8. toukokuuta 2015

Kuiva!

Nyt olen kyllä niin ylpeää mammaa, että! Myy oli tasan kaksi viikkoa sitten ensimmäistä kertaa kotona oloajan ilman vaippaa päikkäreitä lukuunottamatta. Kaksi vahinkoa sattui, kun matka reagoinnista potalle osottautui liian pitkäksi. Hetken jo mietin luovuttamista, mutta kun Myy kerta niin hienosti osasi asiasta - vaikkakin lyhyellä varoitusajalla - etukäteen ilmoittaa, päätin jatkaa vaipattomuutta. 

Tuon päivän jälkeen ei vahinkoja sattunut, vaikka pöksytkin jalassa olivat. Univaippa pysyi edelleen kosteana, mutta ulkovaippa alkoi jäädä kuivaksi. Pottatuotoksesta Myy sai liimata tarran tarrakirjaansa, halutessaan itse potalle ja onnistuessaan kaksi. Puolitoista viikkoa myöhemmin Myy kieltäytyi ulkovaipasta, onneksi säätkin olivat jo kesäiset ja haalarin tilakle saattoi pukea collarit. Ei vahinkoja. Samaan aikaan Myy kieltäytyi päiväunivaipasta. Eikä vahinkoja!

Päivää myöhemmin alkoi kuivuus ympärivuorokautisesti! Edelleen vaippa on varalta yöllä, mutta pian jätän sen pois. Yöllä Myy ei nimittäin käy vessassa, nukkuu kuin tukki.

Monesta tuntuu olevan karskeaa kirjoittaa tällainen päivitys ja tällaisesta asiasta. Mutta tiedättekö, minä voin myöntää myös käyväni vessassa ja vieläpä monta kertaa päivässäkin. Myös prinsessat pissivät ja kakkaavat, ja minäpä uskallan väittää, että niin tekee lähes jokainen teistäkin.

Joten eiköhän tämä nyt ole aika luonnollista kuitenkin?

3 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä! Hiukan ihmettelen sitä, miksi monessa blogissa potta- ja vaippajutuista vaietaan täysin, vaikka kaikesta muusta kerrotaan avoimesti. Luulenpa kuitenkin, että yhtä luonnollista se on kuivaksi opettelu kuin vaikkapa imetysasiatkin... Mutta mukavaa että teillä oppiminen tapahtui noin nopeasti :)

    VastaaPoista
  2. hienoa sinä ja huippua Myy, kyllä se on iso asia oppia kuivaksi !

    VastaaPoista
  3. :) Meillä neiti oppi noin vain yhtäkkiä samalla kertaa päivä- ja yökuivaksi noin 2v4kk:n iässä. Sitä ennen pottailu oli ollut pitkään "en halua". :D

    VastaaPoista

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!