lauantai 4. huhtikuuta 2015

Sairastelua

Meillä onkin nyt "nautittu" mahataudista taas moneksi vuotta eteenpäin. Myy sairastui mahatautiin viimeviikon loppupuolella oksentaen aamuyöstä puoli viidestä yhteentoista kahdeksan kertaa, ollen joka oksentamisen myötä aina vain enemmän kauhuissaan asiasta. Oli kyllä hirveää seurata noin pienen oksentelua ja paniikkia. Aluksi Myy tähtäsi itsekin ämpäriin ja veti sen alle, mutta lopulta pelkkä ämpärin näkeminen aiheutti kauhistunutta itkua. Onneksi tauti meni noinkin nopeasti ohi, eikä nostanut lämpöä tai laittanut mahaa sekaisin.

Seuraavana iltana kymmeneltä minä muutin koko yöksi vessaan ämpärin kanssa ja voin kertoa, että yö oli hirveä. Vaikka Myytä synnyttäessä supistellen vietetty yö oli hirveää, se tuntuu tuona yönä jopa miellyttävältä kaiken tuon rinnalla. Imettämisen suhteen pelkäsin maidontulolle käyvän köpelösti, sillä mikään juoma eikä ruoka ei kestänyt sisällä. Imettäminen yöllä oli haastavaa - onneksi Mymmeli syö vain kerran, kaksi yössä ja silloinkin hyvin nopeaan. Oksenteluni kesti lähes kahdeksan tuntia. Äitini tuli avuksi aamupäiväksi ja useampien päikkäreiden myötä olo alkoi korjaantua. Pari päivää myöhemmin myös maidontulo alkoi taaa tuntua normaalilta. Onneksi! En tiedä, kuinka olisi käynyt, kun pikkuneitihän ei millään pulloa hyväksy.

Vielä pari päivää myöhemmin mies yökkäsi pari kertaa, mutta se saattoi johtua muustakin kuin taudista. Mahataudin mies piti jo kuukausi sitten, jolloin se ei tarttunut meihin. Edelleen kyllä ruoka maistuu kaikille huonosti ja olo on vähän väsynyt. Väsymystä ei tietenkään helpota se, että Myy heräilee nykyään useaan kertaa yössä ja Mymmelin nukahtaminen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta on mennyt seuraavan päivän puolelle. Toissaöinen oli huippu! Lopulta Mymmeli sammui yöunille kahdelta. Nukahti syliin, mutta heräsi siirrettäessä. Turha sanoa, että nukuttaa suoraan sänkyyn, tuskin täydestä huudostakaan nukahtaminen on aivan jees.

Mutta näihin unisiin kuulumisiin! Mukavaa pääsiäisenaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!