perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kotona taas!

Näin perheemme on palannut jälleen Suomen kamaralle hieman reilun viikon matkustuksen jälkeen. Reissu meni pääpiirteittain paremmin kuin osasin olettaa: Myy sopeutui parin tunnin aikaeroon oikein hyvin ja jaksoi erityisesti menosuuntaan reilun kuuden tunnin lentomatkan ongelmitta. Poistullessa meillä oli iltalento ja Myy nukahtikin Dubain aikaa eli kaksi tuntia Suomen aikaa aiemmin yöunille ilman iltapalaa ja olikin pirun kiukkuinen joutuessaan yövaippavaihdolle ja iltapalalle kesken unien. Paikan päällä kaikki olivat aivan ihastuksistaan vaalesta, kirkkaan sinisilmäisestä Myystä, joka jaksoi hymyillä jokaiselle, joka hänen päin vilkaisikaan. Allas oli Myyn mieleen, eikä vesipetoa ilman huutoa sieltä pois saanutkaan. Päiväunet Myy vietti matkarattaissa, jotka olivatkin aivan ehdottomat, jolloin me loikoilimme altaalla. Kävimme myös rannalla päivittäin, jossa Myy rakastui hiekkaan. Tuntui olevan ihana kaivella kuoppia, heitellä hiekkaa puolelta toiseen ja uittaa nukkea meressä. Hiekkaa Myy ei syönyt vasta kuin viimeisenä päivänä, jolloin ostimme hänelle pienen hiekkalelusetin: pinkillä lapiolla oli oikein mukavaa mättää hiekkaa suoraan suuhun!



Kävimme shoppailemassa maailman suurimmassa kauppakeskuksessa Dubai Mallissa sekä Mall of the Emiratesilla, joka oli aivan huippupaikka! Pääasiassa kaupathan olivat Dioria ja Chanelia, jonne päin ei auttanut edes vilkaista, mutta Emiratesilta löytyi pari aivan huippua kauppaa, josta löytyi lastenvaatteita ihan parilla eurolla kappale :) Lisäksi hotellimme lähellä oli vaatekauppa, josta löytyi edullisesti vaatetta Myylle ja tuliaisvaatteita kotiin. Liikennettä pelkäsin etukäteen, mutta ei se ollut ollenkaan niin kauhun sekaista sekasortoa, kuin oletin. Enemmänkin hallittua, vaikka kyseessä oli jopa viisikaistaiset tiet. Toki autoja oli paljon, mutta ihmiset olivat selvästi tottuneet liikenteeseen, eikä se ollut tuntunut ollenkaan kaistapäiseltä. Taksit siellä olivat todella halpoja ja kyllä, myös Myy matkasi taksissa, vaikkei meillä turvaistuinta matkassa ollutkaan. Myy oli minulla trikooliinassa sidottuna, jonka välistä pujottelin itseni vöihin. 


Myy sai valita lelun edullisesta kaupasta ja mikäs muukaan se olisi ollut kuin nukke. Myy sai tämän siksi, että sen mukana tuli ihanat "matkarattaat" :) eikä paketille jäänyt hintaa yhteensä sen vertaa, mitä olisi maksanut Suomessa jo pelkät rattaat



Mennessämme lentokenttähotelliin poikkesimme Ikeasta, josta olin jo aiemmin haaveillut hankkivani Myylle juuri tämän tummaihoisen nukkepojan ja onneksi Myy halusi sen ihan yhtä kovasti ;) osa synttärilahjaa vähän ennakkoon :)


86 ja 92 cm housuja: farkut, kahdet trikoot, yhdet trikoofarkut ja neulepöksyt, jostain kumman syystä ne eivät olleet 30-asteisessa Dubaissa menneet kaupaksi, vaan löytyivät alerekistä ;)


Kaksi mekkoa kokoa 3 v. Musta ei mahdu Myylle kiinni, joten saan ommella selkään jatkokaistaleen. Kuinka pieniä lapset ulkomailla ovatkaan?!


Minnie <3 kokoa 86 cm


12/18 kk tunika ja legginssisetti, jonka tunika on jo nyt aivan käypä, housut vähän pitkät


I-H-A-N-A collegesetti 12/18 kk


Ostin Myylle 86 cm terällisen kissayökkärin, johon oli kirjoitettu koko 2 v. Olisin halunnut näitä Myylle useammankin, mutta tuota kokoa ei enää ollut muita :( Hinta oli todella edullinen ottaen huomioon, kuinka laadukkaantuntuinen kangas on. Näitä ostin muutaman myös 60 cm talteen vartomaan, josko niille joskus tulisi käyttäjä. Myös kummityttö sai samaa settiä :)


H&M:n alesta löytyi myös ihana liivimekko kokoa 80 cm, enkä voinut jättää tuota 4 v:n kokomerkinnällä varustettua neulemekkoakaan kauppaan, se viimeistään vuoden päästä lienee sopiva.


Synttärimekon pariksi tarvittiin sukkikset, ihana Minni-uikkari hyppäsi mukaan myös. Nauhallinen kesähattu on isin valitsema ja aaaah, miten söpöt kengät koko 22 ja niidenkin hinta vain 10 e!


Myy sai vielä nallen Build-a-bear-liikkeestä, jossa lapsi sai itse valita nallen ulkonäön ja täyttää sen koneen avulla. Noin nallelle olisi kuitenkin tullut sen verran huokea hinta, että Myy sai pienemmän nallen, jota ei itse päässyt tekemään. Kaupassa myytiin myös paljon erilaisia vaatteita nalleille, joista Myy sai myös yhden, sillä se on juuri sopivan kokoinen pienelle nukelle ja aionkin hyödyntää mekkoa valmistaakseni pikkunukelle vaatteita :) Se kun nakuilee tällä hetkellä...

Vaikka matkalla oli mukavaa, ihana on palata myös kotiin. Oma sänky on jotain aivan ihanaa. Omassa kodissa voi myös olla ihan miten haluaa, kyllä koti on aina koti. Tänään kotia onkin puunattu urakalla, sillä viikonloppuna juhlitaan Myytä, jolle tulee vuosi täyteen :) Aivan käsittämätöntä tämä ajankulu! Kaksi viikkoa sitten Myy nousi vahingossa minua vasten seisomaan ja tämän tajuttuaan harrastikin seisomaannousua kokoajan. Viikkoa myöhemmin reissussa ollessamme Myy oppi nousemaan seisomaan myös ilman tukea ja kestää ilman tukea pystyssä jopa kymmenen sekunttia :) Muutama päivä sitten Myy lähti viipottamaan sängyn laitaa vasten, kärrin kanssa on kävellyt pari viikkoa. Huih. Kohta lähtee!

Mukavaa viikonloppua kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!