maanantai 31. maaliskuuta 2014

Symbioosista irtaantuminen

Meillä on kunnon eroahdistuskausi menneillään, kun Myy on toden teolla huomannut, ettei ole symbioosissa äidin kanssa. Joka ikinen kotonaolohetkeni Myy istuu sylissäni. Jos lähestyn tietokonetta, Myy aloittaa hillittömän huudon. En siis pääse tietokoneelle edes Myy sylissäni. Kaikki huomioni vievät jutut ovat myös poissuljettuja (ei enää ompeluja Myyn hereillä ollessa), sillä hän tahtoo olla sylissä, mieluiten niin, että kävelen samalla ja hän saa kaiken huomion. Juuri näin. Onneksi kaikki sanovat, että tämä kuuluu tähän yhden vuoden ikään ja menee ohi. Toivotaan. Onhan se mukava olla rakastettu ja tärkeä, mutta alkaa pikkuhiljaa kotityöt ja muut työt kasaantua. Olen töissä ja loput ajasta Myy sylissäni, kunnes Myy yhdeksän aikaan nukahtaa. Sitten olenkin aivan rättipoikki tekemään yhtään mitään. Nyt alkaakin pikkuhiljaa ahdistaa, kun olen erään hääpuvun sovituskappaleen luvannut pääsiäiseksi, enkä ole edes kaavoja siihen miettinyt.. Avasin juuri puvun mallikuvan ja onneksi mieleeni tulikin heti kaava, jota voisin hyödyntää. Harmi, ettei malli millään tavalla istu valmiisiin mittoihin, lisää työtä siis tiedossa. 

Hirveä himo olisi ommella kaikkia nukenvaatteita, mutta ne on nyt pakko hetkeksi unohtaa :( Erehdyin tänään paikalliseen kangasliikkeeseen, kun halusin ostaa ompelukoneeseeni applikointipaininjalan, jota kaveri kovasti kehui. Mukaan tarttui myös pari IHANAA trikookangasta, joista mielessä kiiluu jo itselle kivat mekot ja tunikat. Lopuista jotain Myylle ja jämistä sitten nukeille. Pari kestovaippaa ompelin viikonloppuna Myyn vauvakatraalle, vielä pitäisi monta tehdä. Odotan jo innolla sitä, kun Myy huomaa, että nukenkin tuttipulloon tai kuppiin voi lisätä vettä. Sitten on vaipat tarpeen, kun nuken rakko ei tyhjekään halutusti ;)



Kaverilta ostin tuon Nuken omat vaatteet -kirjan ja saatoin siinä samalla ostaa pari vaatettakin, jotka ovat heidän prinsessalleen jo jääneet pieneksi. Vaikka en bodyja enää Myylle oikein osta, koska pottailemme joka vaipanvaihdon yhteydessä ja useamminkin, niin näitä kolmea en vain voinut jättää ostamatta: ihana Muumi, Lindexin ihana pingviini ja norsu. Tuo pingviini meillä mielestäni oli pienempänäkin, olisiko ollut 62 cm. Se on niiin ihana. Myös vakosamettiset, joustavat pinkit pöksyt ja farkkuleggarit tarttuivat matkaan kahden mekon ohella. Tuo vakosamettimekko tuli heti suosikikseni ja mietin sitä Myyn yksivuotiskuviin. Meillähän otettiin Myyn kuvat jo varsinaisesti, mutta kun Myy antoi kuvata vain vartin ja huuti loput ajasta, kuvaaja sanoi, että voi kuvata Myyn sisäkuvat (eli meillä on vain ulkokuvia) myöhemmin. Näitä siis pääsiäisen alla. Söpöjä tuli ulkokuvistakin, mutta vielä tahdon silti sisäkuviakin :)




Tänään tuli palkkapäivän kunniaksi käytyä kaupalla ostamassa vaippoja, mutta alesta lähti Myylle yökkäri kokoa 86 cm. On vielä vähän reilu. Terällisiä, isompia yökkäreitä on aika vaikeaa löytää. Huomaa kyllä sen, että kun lapsi liikkuu ja alkaa omatoimiseksi esimerkiksi syömisen suhteen, ei kirpparilta enää löydä niin paljoa hyväkuntoista vaatetta. Olenkin aika paljon myös ommellut juuri näitä isompia kokoja, onhan se kiva, että kerrankin Myy saa jotain ihan omaa ja itselle tehtyä.


Nyt Myy on alkanut taas nukkua hyvin, öitä läpi tai kerran heräämällä. Myös nukahtaminen on alkanut reissun jälkeisen katastrofinukahtamisen jälkeen sujua omaan sänkyyn ilman huutoa. Kellojen siirto ei Myyhyn juuri vaikuttanut, samoilla ajoilla mennään jo nyt. En muista sanoinko täällä, mutta Myyhän lopetti tissittelynkin kutakuinkin neljä viikkoa sitten, minkä takia aion olla ensi viikonloppuna niin hurja, että yritän vihdoin rohjeta olemaan osan yöstä poissa, tämä mutsi lähtee viihteelle! Ja saa nähdä jänistänkö.. Vaikka Myy ajan nukkuisikin, jotenkin tulee heti huono-omatunto olla poissa, onhan Myy vielä kuitenkin niin pieni ja varsinkin nyt, kun Myy on niin äitin tyttö että. Äitille voisi tosin tehdä hyvää....



1 kommentti:

  1. Aarggh meillä on just tota samaa nyt! Mun lahkeessa neiti roikkuu ja mitään en saisi tehdä ja jos yritänkin niin hirvee huuto. Mut isille vaan hymyillään, ei oo reilua.. toivottavasti tää vaihe menee pian ohi :D tyttö ei oo tissiäkään vielä lopettanu ku ei suostu pullosta tms syömään.. sitkeetä :D

    VastaaPoista

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!