perjantai 3. heinäkuuta 2015

Lomareissussa

Tämä viikko on oltu tienpäällä tai oikeastaan jo viikonloppuna siirryimme reissuun. Mymmeli ei ole mikään autoilua rakastava lapsi ja se toikin reissuun oman lisäjännitteensä. Tulomatkan reilu 400 km kuitenkin sujui paremmin kuin uskalsin odottaa yhdellä huoltsikkapysähdyksellä ja yhdellä sukuloinnilla. 12-vuotias serkkupoika oli Myystä mitä mainioin seura perhosten ja lintujen katseluun sekä pallon heittoon. Pysähdyksen jälkeen viimeinen ajotunti meni molemmilla tytöillä nukkuessa, mikä sitten kostautuikin sillä, ettei Myytä nukuttanut vasta kuin kymmenen jälkeen.

Ensimmäisen yön jälkeen siirryimme jälleen viettämään päiväuniaikaa autoon ja ajoimme parin tunnin ajomatkan päähän opiskelukaverini perheen luo. Vietimme kunnolla yhteistä aikaa heidän kanssaan kaksi yötä, joista toisen Mymmeli huuti vatsavaivojen kourissa: kahden illan puurot olivat taanneet paremmat alkuillan unet, mutta maha meni niin kovalle, että jokainen paukku itketti. Niinpä puuro on loppureissun pannassa. Nythän Mymmeli on syönyt kiinteitä nelisen viikkoa ja täytettyään viisi kuukautta puuro tuli mukaan perunan (joka on pannassa myös), porkkanan, kesäkurpitsan, päärynän ja mangon lisäksi.

Perinteisen lapsiarjen ohella - nyt kun reissussa palasimme kummipoikamme luo arkeen kuuluu neljä alle kolmevuotiasta lasta - pääsimme eilen viettämään bestiksen ja vauvojen kanssa laatuaikaa kaupungilla. Kuuden tunnin shoppailureissu piti mukanaan muutamat peruskaupat ja useat kirpparit. Hurjien hintojen vuoksi mukaan tarttui vain vähän tuotavaa. Eräässä pöydässä -50% hintojen jälkeen käteen tarttui ihanat bodyy alle euron kappalehintaan. Myy sai eläintietokirjan kolmen euron hintaan ja mies DVD-leffan. Kiva päivä! Kaksilla vaunuilla tosin pääsimme vasta toiseen bussiin ja helteessä tuli käveltyä toistakymmentä kilometriä.


Huomenna ashoppailu jatkuu. Tämä reissu pitää mukanaan myös Muumimaailman, josta myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!