sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rotinoita

Ainakin täälläpäin Suomea on tapana muistaa uutta tulokasta tuomalla tälle rotinalahja ensi tapaamisella. Perinteisesti rotinalahja olisi perheelle syötävää ja lapselle vaatetta, mutta nykyään vain vanhempi kansa tuo mukanaan kahvileipää. Vaatettakaan paketti ei välttämättä sisällä, mutta pääsääntöisesti jotain ihan itselle pienelle. Myyn rotinalahjana tosin sain kerran itselleni jalkahoidon, sillä nimenomaan äitiä haluttiin muistaa - kaikki muut kun kuitenkin muistaisivat vauvaa :) Kiva niinkin! Ruokatuomisen ajatuksena on ollut se, ettei tuoreen äidin tarvitse käyttää vähäistä aikaansa leipomuksiin, vaan vieraat itse huolehtivat siitä, että mahdollisen kahvin kanssa on jotain murua rinnan alle. Minusta erittäin mukava perinne ja näin olenkin itsekin nuoremman sukupolven edustajana pyrkinyt jotain viemään rotinoilla syömisenkin muodossa.

Meillä ei vielä juurikaan ole käynyt rotinavieraita, mutta posti on tuonut kortteja ja muutaman paketin. Molempien vanhemmat ovat toki käyneet sekä sisarukset. Tieten tahtoen olemme tällä kertaa halunneet rauhoittaa ensimmäiset viikot ihan omalle perheelle, sillä toisen lapsen tulo perheeseen on kuitenkin erilaista kuin ensimmäisen - ei esimerkiksi mahdollisuutta korvata huonoja yöunia kolmilla päikkäreillä! Ensimmäiset varsinaiset rotinavieraat tulevat huomenna Mymmelin ollessa päivää vaille kaksiviikkoinen ja muinakin päivinä vieraita on tulossa. Viime viikolla Myyn seurana kävi pari pikkutyttöä leikkimässä ja minua ilahduttamassa odottava mamma, mutta olisimme treffailleet ilman vastasyntyneen nuuskutteluakin :) 

Tässä kuitenkin Mymmelin saamia lahjoja:


Mymmelin ensimmäinen oma lelu! Pöllöriepu :) Aika ihana!


Neuvolan täti toi villasukat, jotka paikalliset Martat olivat neuloneet ja lahjoittaneet neuvolalle. Ihanat. Junasukat ovat muutenkin malliltaan aivan loistavat.


Eräs tuttu kävi tuomassa lahjan ovelle ja tyrkyttäytymässä yllätysvierailulle. Onneksi aika ei sopinut... 


Anoppi toi suvulleen uskollisena vauvalle Volvo-tutin ja -mokkasiinit sekä 62 cm Tutan vaaleanpunaiset velourpöksyt Mauri Kunnaksen kuvioimassa rasiassa sekä i-h-a-n-i-a riisimurokakkuja, joita tilasinkin samantein Myyn kaksivuotisjuhliin.


Tuo kyseinen odottava mamma toi tyttärineen käsittämättömän paketin Mymmelille: ankkalelun, Newbie-peiton, Muumi-sukat, kaksi Lindexin bodya 56 cm sekä liinan, jonka ajattelin laittaa pinnikseen puklujen varalta. Myös Myy sai sukat ja pienen nuken!


Ja miehen siskolta soiva apina. Myy tosin omi tämän itselleen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!