maanantai 2. helmikuuta 2015

Hulinaa kahden lapsen talossa

Elämä toisena syntyneen vauvan kanssa on hyvinkin erilaista kuin esikoiseksi syntyneen vauvan kanssa. Vauva - tämäkin - nukkuu päivästä paljon ja mitä ei nuku, syö tissiä. Välillä rusautellaan vaippaan maitopostia ja kastellaan vaatteet märäksi vaipanvaihdon yhteydessä: keskimääräinen vaatteen kulutus vuorokaudessa siis kaksi asukokonaisuutta ja yökkäri. 

Isosisko pitää talossa hulinaa. Päiväunia nukutaan, kun isosisko nukkuu. Myyn ollessa pieni nukuin paljon myös silloin, kun Myy nukkui. Koska vauva nukkui paljon, ehdin itsekin nukkumisen lisäksi tehdä paljon. Eilen oivalsin, että voin edelleen hyödyntää vauvan nukkumiset ja imettämiset - joista vauva tekee jälkimmäistä enemmän - sillä aah, imetystyynyn kanssa voi neuloakin! Yöt ovat hyvin pätkinäisiä. Myy nukkui kolme tuntia aina kerrallaan ja söi sitten. Myyhän nukkui myös pinniksessä. Tämä Mymmeli ottaa ensin kolmen, neljän tunnin unipätkän (käyden yöunille yhdeksän, kymmenen aikaan) ja herää sitten noin tunnin välein syömään. Se näin pienelle vauvalle sallittakoon, sillä eihän vielä oikein voida rytmistä puhua, vaikka minulla on kutku, että tällekin lapselle se muodostuu varsin nopeasti.

Ulos pääsemme loppuviikosta. Teked tiukkaa päjöttää pääasiassa sisällä. Olen käynyt Myyn kanssa ulkona iltaisin puolisen tuntia, mutta odotan jo, että saan laittaa tytöt tupliin ja lähteä kunnon lenkille. Olen palautunut synnytyksestä paremmin kuin Myyn synnytyksen jälkeen, eikä liikkuminen tai vessakäynnitkään tee enää kipeää. 

Nautin tästä hetkestä aivan täysillä. Vauva on kertakaikkisen ihana ja Myykin valloittava. Voi kun ajan voisi nyt pysäyttää tai sitä saisi edes ripauksen talteen tulevaa varten. Tiedän, että tulen kaipaamaan näitä hetkiä vielä myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. ONNEA teille tyttövauvasta ja iloa kaikesta, mitä hän tuo tullessaan. Wau, kaksi tytön tylleröä :) Päivi*

    VastaaPoista
  2. Voih... :) Toivottavasti täälläkin saadaan kokea joskus, miltä tuntuu olla kahden lapsen talossa.

    VastaaPoista

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!