lauantai 1. maaliskuuta 2014

Reissua ja synttäreitä

Myy nukkuu nykyään 10 tunnin yöunet, eikä ole riippuvainen nukkumaanmenoajasta, nukkuu tuon tasan kymmenen tuntia joka tapauksessa. Yöunille mennään siis aina tiettyyn aikaan ja muutenkin meillä on varsin rytmitettyä arki, hyvä kuitenkin teitää reissun osalta, että nukkuminen ei välttämättä kärsi ajanmuuttumisesta. Aikaeroa meillä tulee olemaan kaksi tuntia, saa nähdä vaikuttaako pieneen reissulaiseen.

Ihan hölmöä, ettei nykyään saa Finnairilla olla matkustajilla yhteistä laukkua, jonka paino olisi 32 kiloa, vaan yksi laukku saa painaa enintään 23 kg. Olisi ollut helpompi rattaiden lisäksi pakata vain yhteinen laukku toiselle vedettäväksi, mutta kyllähän toinen vetää tarvittaessa kahta laukkua. Mietinnässä on, pakataanko Myylle edes omaa hoitolaukkua, vai kulkisiko kaikki kätevästi sitten vain meidän repuissa/laukuissa. Ruokaa laskeskelin Myylle mukaan, kaiken kun aion ottaa täältä. Pitää vain toivoa, että maut kelpaavat, eikä iske nirsoilu reissun päälle! Lempiruokaa on varalta useampi purkki mukana. Vaippojen määrääkin on vaikea arvioida, meillä kun tosiaan edelleen kestoillaan (ja pottaillaan) ja reissussa mennään kertakäyttöisillä. Niitä onneksi saa sitten paikanpäältä lisää, mutta se juuri, että jos (ja kun käytämme Lidlin) ei ole samaa merkkiä, kärsiikö iho. Jotenkin ei halua näissä asioissa riskeerata, kun kerrankin päästään reissuun, menisi vain kaikki mahdollisimman hyvin. Kaikkeenhan ei tietenkään voi ennalta varautua.

Mietittiin, jos miehen kanssa menisimme tänään elokuviin, ihan kahdestaan :) Myy menee vanhemmilleni sitten illaksi. Mummi olikin itse reissaamassa ja haluaa oikein mielellään viettää hetken Myyn kanssa nyt ennen kuin me olemme taas viikon muualla. Reissusta palattua pitäisikin kiireellä valmistella Myyn yksvuotissynttärit. Mummot ja ukit, tädit, setä ja eno sekä kummit tulevat heti reissusta palauduttuamme oikeana päivänä juhlimaan pientä sankaria, muutama kaveri sen sijaan on kutsuttu kahville seuraavana pyhänä. Myy tykkää niin hirveästi pienistä kavereista, vaikka eihän muuten tämän ikäinen vielä synttäreistä ymmärrä. Saisipa hetken kiistellä leluista muidenkin kanssa ;)

Vaatteet Myylle olen miettinyt (ja vaihtanut useaan otteeseen), herkkupöytään on tarkoitus tehdä kakkua vieraille ja vauvamaista kakkua Myylle, mokkapaloja, kinkkujuustopaprikasarvia, pikkuleipiä ja piirakoita munavoilla :) Lapsellisiin juhliin on sitten enemmän auki, mitä tarjota kahdelle vuoden ikäiselle, yhdelle puolitoista vuotiaalle, kahdelle kaksivuotiaalle ja yhdelle isommalle? Mukana lisäksi toivottavasti kaksi tissittelevää, joiden tarjontaa ei tarvitse pahemmin miettiä :)

Myy muuten taitaa nyt lopetellakin imetystä ihan itse. Tarkoitus oli alkaa lopetella reissun jälkeen, mutta eilen jäi tissittelyt vähälle, kun alkoi pureskella kesken iltasyönnin. Tänä aamuna ei imenyt ollenkaan, puri vain, joten jäi herkut saamatta. Saa nähdä kuinka illalla käy...

2 kommenttia:

  1. Ollaan vierailtu nyt muutamilla 1v.-synttäreillä ja meillä tulee pöytään ainakin runsaasti hedelmiä lapsivieraille! Ehkä rusinoitakin. Osa lapsista on kyllä saanut syödä keksiäkin ja meillä on vähän isompiakin lapsia vieraina, joten jotain pientä herkkua lapsille tulee pöytään myös.
    Pojan osalta tissimaidon tarjoilu loppui eilen, kun olin oksennustaudissa (jonka poika sairasti ensin). Aamu ja iltamaidot poika vielä viime aikoina sai, mutta tuntui kyllä siltä ettei maitoa juurikaan enää tullut. Nyt on jo jonkun aikaa juonut päivällä maitoa tai piimää. Eilen otti sylissä nokkamukista aamulla ja illalla hörpöt ja oli ihan tyytyväinen.

    VastaaPoista
  2. Mulla on tainnut mennä ohi teidän matkakohde? :)

    VastaaPoista

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!