sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kaksi päivää Pariisissa

Nyt on takana jo miltei kaksi kokonaista päivää Pariisin hulinassa. Perjantai-iltana kotiuduimme hotellille, jos tätä koppia siksi todella voi kutsua, kymmenen aikaan, sillä lento oli reilun puoli tuntia myöhässä ja taksimme tuntui nappaavan kaikki ruuhkat matkalta. Sinänsä meitä ei edullinen ja vaatimaton hotellihuone haittaa, emme nimittäin ainakaan tähän asti ole täällä muuta tehneet, kuin käyneet lämmittämässä Myyn ruuat ja nukkumassa.

Eilen lähdimme heti aamusta liikkeelle ja suuntasimme rattaat Notre Damelle. Itse olen Pariisissa ollut vuorokauden kesällä 2011 reilillä ja tällöin kiersimme nähtävyydet. Porukkaa kirkolla oli melkoisesti, emmekä jääneet jonottamaan sisään. Katsoa, jos joku päivä on parempi tuuri asian suhteen.


Kävimme myös Notre Damen läheisyydessä olevalla sillalla kiinnittämässä nimillämme ja vuosiluvulla varustetun lukon siltaan ja avaimet heitimme perinteisesti Seineen. Poiskulkumatkalla bongasin Myylle turistipaidan ja lastenvaateliikkeen, jonka -70% alesta löysin aivan ihanan, pehmeän napillisen hupparin. 



Iltapäivällä hotellin nurkalta löytyi lastenvaatekauppa, jonka alerekistä en voinut vastustaa pinkkiä pitsimekkoa. Jospa se olisi kaksivuotisjuhlamekko?



Myöhemmin illalla lähdimme Tati-nimisen kaupan metsästykseen pyörittyämme iltapäivän Pariisia toiselta suunnalta katsottuamme. Tati löytyi, mutta naisten puoleen olin pettynyt, yhden yhtä kesämekkoa en liikkeestä löytänyt! Nettisivut kyllä lupailivat muuta. Kummilapsien tuliaisten lisäksi Myy sai useammankin tuotteen erityisesti -50% ja -60% rekeistä. Kokoja kyllä ihmettelen, enkä täältä yhtään alle kaksivuotiaan kokoista vaatetta ole ostanut, sillä kaksi vuotiaan koko vastaa 86 cm ja 3 v. 93 cm. Tai sitten Myy vain on iso?

Tatilta Myylle mukaan tarttui ihana neuletunika kokoa 3 v., pari kissapaitaa 23 kk koolla ja kolmet kengät ensi keväälle parilla eurolla kappale. Isi valitsi Myyn kimaaltelevat kumpparit, jotka Myy olisi tajtonut saman tein jalkaan. Toivottavasti ovat keväällä sopivia tai talvi samanlainen kuin tänäkin vuonna.




(Kuinka nämä kuvat oikein saa käämnettyä? Samsung kääntää näitä ihan mielipuolisesti..)

Poistulomatkalla kävimme hakemassa pitsat, jotka olivat kyllä parhaat koskaan syömäni!


Tänään nukuttuamme yöllä lähes 11 tuntia heräämättä koko kopla lähdimme kokeilemaan metron käyttöä ja pyyhälsimme Riemukaarelle. Yllättäen siellä päin Pariisia valmistauduttiin Ranskan ympäriajon Pariisiosioon. Riemukaarelle ei siis päässyt, mutta näimme sen varsin läheltä. Riemukaarelta jatkoimme Eiffeltornille. Me Myyn kanssa tyydyimme katsomaan tornia maasta käsin, kun isi kiipesi ylös asti. 



Metroaseman vierellä oli heti Disney Store, joka oli tällaiselle hillittömälle Disney-fanille suoranainen ansa. Ostin itselleni suuren Belle-nuken Auroran, jonka kaveri toi New Yorkista, kaveriksi. Myylle löytyi Aristokattien Marie ja Jasmin-barbi, joka tosin ei vielä päädy leikkeihin.



Le tour de Francen takia metropysäkit olikin sitten reitin varrelta suljetut ja saimme kävellä takaisin hotellille. Nyt tennaristani irtosi pohja, eilisen lähes 20 kilometrin kävelyn myötä varpaaseeni tuli muhkea vesirakkula. Jeah. Poistullessa söimme ihan hillittömän hyvät kanakebabateriat.


Huomenna taas kiertelemään Pariisia ja jos jotain löytyisi itselle ja miehellekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!