torstai 31. heinäkuuta 2014

Loput Pariisista

Neljäntenä kokonaisena matkapäivänämme Pariisissa lähdimme heti aamupäivästä kohti Louvrea. Olen reilillä käydessä kulkenut valtavan museorakennuksen ja -alueen ohi, mutta tällä kertaa pääsimme ilman ryysistelyä sisäpihalle ihastelemaan lasipyramideja ja palatsin patsaita. Syy ihmisjoukkioiden puuttumiseenkin selvisi pian paikan päällä, Louvre kun olikin kiinni. Mikä tuuri voi ihmisellä olla, että sen kerran, kun me olemme taidemuseoon omaehtoisesti menossa, se on kiinni. Myös Riemukaarihan oli kiinni silloin, kun sinne yritimme. Täytyy kyllä myöntää, että Louvre oli jo näin vakuuttava, ja haluaisin sen nähdä paremminkin. Kokonaista 500 km taiteita tuskin kuitenkaan jaksaisi ;)



Louvrelta lähdimme kävelemään Rivolin katua. Sade pääsi yllättämään, mutta onneksi Rivoli on pitkälti katettu. Vielä viimeiset tuliaiset, mitä laukkuun sai ahdettua. Matkalta nappasimme myös leipomosta herkut, mies perinteisesti suklaaleipäsen ja minä suklaalla kuorrutetun suklaaleivoksen, jonka sisällä oli makeaa suklaavaahtoa. Todellinen makeannälän poistaja!



Tarttui mukaan toki vielä Myyllekin viimeiset jutut: ranskankielisellä söpöilytekstillä varustettu yökkäri ja aurinkolasit.

Eilinen meni lentoa odotellessa. Iltalento meni ihan hyvin. Myy ei tosin ollut väsynyt ollenkaan ja kävi nukkumaan vasta puolen yön jälkeen. Rytminpalautus alkakoon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!