torstai 18. syyskuuta 2014

21+0, rakenneultra ja puolitoistavuotias isosisko


Masu kasvaa, eikä sitä oikein voi enää peittää. Moni onkin jo rohkeasti tullut kysymään, koska meille pienokainen on tulossa. Moni on kuitenkin vielä kohtelias - ja epävarma - ja katsoo, mutta ei kysy mitään. Löysemmillä vaatteilla kun voi vielä herättää epäluuloa.

Tänään oli rakenneultra. Siellä kaikki oli juuri niin hyvin, kun voi olla. Mittojen mukaan murunen olisi päivän laskettua pienempi eli ei juuri ollenkaan heittoa. Kaikki mitat täsmäsivät tuota. Murunen painoi jo 386 grammaa, täytyisikin katsoa, mitä Myy rakenneultrassaan aikanaan painoi. Isompi muksu tuntuu joka tapauksessa olevan kuin isosiskonsa, mutta kätilö muistutti, ettei tämän hetkinen paino vielä kerro mitään: nyt se paino vasta alkaa nousta. Liikkeitä tuli reilusti ja jopa kätilö pyysi vauvaa olemaan edes hetken paikallaan, että saisi mitat otettuna. Aika paljon vilkkaampi tapaus tuntuu olevan tulossa kuin siskonsa...

Sukupuolta emme taaskaan kysyneet, vaikka täytyy myöntää, että kovasti olisi kutkuttanut. Mies on ehdoton sen asian suhteen, että kun kerran on sovittu, ettei kysytä, niin ei kysytä. Yritin kyllä tiirailla ja kätilö sanoi sen katsoneen, eikä siellä mitään ylimääräisiä ulokkeita näkynyt, joten aivan täysin en epävarman poikafiiliksen mukaan nyt heittäytyisi. Ehkä pieni tyttötoive sittenkin heräilee jälleen. No, niin tai näin, rakas on ja alkuvuodesta se nähdään!

"22. raskausviikko


Sikiön paino: 400 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 17,5 cm
Koko pituus: 26 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 19 viikkoa vanha. Se on erittäin aktiivinen ja sillä on yhä paljon tilaa kohdussa. Tunnet todennäköisesti suuren osan liikkeistä muttet kaikkia. Nyt kun sikiö jo nukkuukin, päivärutiinisi alkaa pyöriä tämän aikataulun ympärillä. Sekä sikiöllä että pienillä lapsilla on taipumus haluta itse päättää vuorokausirytmistään. Huomaat, että sikiö onkin aktiivinen, kun sinä haluaisit käydä nukkumaan.
Vaikka sikiö on kasvanut paljon, on se kovin laiha ja hento, koska sen rasvakerros ei ole vielä kovin paksu. Sikiö jatkaa hengitysharjoitusten tekemistä; se vetää lapsivettä keuhkoihinsa ja ”hengittää” sen sitten ulos. Koska se on täysin lapsiveden ympäröimä, ovat liikkeet sulavampia kuin syntymän jälkeen. Silloin painovoima tekee osan liikkeistä mahdottomiksi koska lihakset eivät ole tarpeeksi vahvoja. Kohdussa sen sijaan lapsi voi telmiä rauhassa tekemällä kuperkeikkoja, nyrkkeillä ja potkia kovia potkuja!
NAINEN

22. raskausviikko

Haluavatko kaikki koskea vatsaasi? Arvuutella sukupuolta? Joskus tuntuu, että odottavan äidin iso vatsa kuuluisi ihan kaikille! Huomion keskipisteenä oleminen voi olla mukavaa, mutta tunkeilu ei ole hauskaa. Kerro mikä on sallittua, mikä ei.
Joillekin odottaville äideille tulee turvotusta jalkoihin ja jalkateriin. Jotkut myös heräävät aamuisin turvonnein ja voimattomin sormin. Verenkierron tehostaminen voi auttaa näihin ongelmiin. Pyöritä nilkkoja tekemällä pieniä ympyröitä, ensin myötäpäivään ja sitten vastakkaiseen suuntaan. Hyödynnä jokainen tilaisuus istua tai maata jalat hieman koholla. Älä käytä kiristäviä vaatteita. Purista yhteen ja avaa käsiä muutaman kerran ja huomaat sen auttavan.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on 16 - 18 cm"

http://www.vau.fi/raskaus/Raskausviikot/Viikko-22/


Myy täytti toissapäivänä puolitoista vuotta. Hurjaa, kuinka nopeasti aikaa kuluu. Tästä syystä ostin Myylle parin euron kisukirjan, jossa on pintoja, joita kosketella. Meidän niin innokas lukija ja vielä innokkaampi kissafani. 

Ostin kirpparilta myös 86 cm bodyn, joka on täynnä minun-tekstiä. Jotenkin hauska. Bodyjahan meillä ei enää käytetä ja niinpä se pääsi heti ompelukoneen alle, tästä kuva alempana.



Ihanaa, että huomenna alkaa viikonloppu! Viime viikonloppu oltiin reissun päällä ja olo on naatti. Työviikko on ollut suorastaan karmea ja aikamoista murehdittavaa on työsaralla ollut tällä viikolla. Onneksi meillä on ihana tiimi ja kollegat ovat huippuja, saa purettua ajatuksiaan ja tukea niille. Vielä huomisen jaksaa... Kolme viikkoa syyslomaan!



1 kommentti:

  1. Kiva oli like teidän kuulumisia pitkästä aikaa! Oon ollu tosi surkea blogimaailmassa viime aikoina :(

    Ps. Otsikossa lukee puolivuotias, tarkoitit varmaankin kirjoittaa puolitoista vuotias :)

    VastaaPoista

Kuulen sinusta mieluusti, kiitos siis kommentistasi!